NIEUWE CORONAMAATREGELEN VANAF 14 APRIL 2021

Het kabinet heeft op de persconferentie van 14 april jl. aangekondigd dat de huidige maatregelen in de strijd tegen het coronavirus van kracht blijven t/m 27 april. Tennis en padel met 4 personen op een baan buiten blijft toegestaan, maar clubhuizen, kleedkamers blijven gesloten en wedstrijden spelen is verboden. De avondklok geldt vanaf 22 uur.

Op dinsdag 20 april maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 27 april. Als de cijfers van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames het toelaten zijn dan enkele versoepelingen mogelijk vanaf 28 april, waaronder het beëindigen van de avondklok.

Wat betekent dit voor tennis en padel?

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen en padellen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities. Vriendschappelijke onderlinge wedstrijden en oefenpotjes op de eigen vereniging zijn wel mogelijk.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Tennis en padel in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

De avondklok geldt van 22.00 tot 4.30 uur. Zorg dat je om 22 uur thuis bent.

Voorjaarscompetitie uitgesteld

Met de verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in april heeft de KNLTB besloten de start van de Voorjaarscompetitie 2021 voorlopig uit te stellen tot begin mei. Het animo om competitie te spelen is erg groot, meer dan 30.000 teams hebben zich ingeschreven. Iedereen kijkt uit naar de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. We doen er daarom alles aan om veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen een volledige competitie door te laten gaan. Ook alle toernooien in de maand mei zijn geannuleerd. Hierdoor komt ook ons Pinkstertoernooi (voor padel en tennis) helaas te vervallen.

Meer info

De Richtlijnen voor tennis en padel zijn geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Alle afspraken – die ook op ons mooie park gelden – staan beschreven op de site van de KNLTB: https://corona.knltb.nl/nieuws/

Wij zeggen het dus nog maar een keer:

Ook bij Topspinners geldt:
– Publiek is niet toegestaan 
– De 1,5 meter afstand blijft van kracht
– De kantine, kleedkamers en douches blijven gesloten.
– Toiletten zijn normaal geopend.
– De EHBO-trommel staat in de hal van het clubhuis.

Leden kunnen alleen vrijspelen indien zij vooraf een baan reserveren via de KNLTB-clubapp. Ook in de daluren. Instructies hierover zijn te vinden op de volgende link: https://www.knltb.club/clubapp/

Wij vragen u te spelen op de door u in de app gereserveerde baan. Ook na het vrij spelen willen wij u vragen het terrein direct te verlaten. Komt u niet, wilt u de baan dan vroegtijdig cancelen zodat u andere leden de mogelijkheid geeft deze alsnog te reserveren?

Ook nu doen wij weer een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van onze leden en gaan wij ervan uit dat u zich ook op ons terrein aan de door de RIVM/KNLTB voorgeschreven richtlijnen zult houden. Spreek elkaar hier ook eventueel op aan.

Deze maatregelen gelden van dinsdag 15 december t/m dinsdag 19 januari. Op 12 januari komt het kabinet met informatie over de periode na 19 januari.

Mogelijk dat er nog een update komt vanuit de KNLTB.
Houd dus deze website in de gaten!